Lazító masszázsok

„Egy gyengéd éritnés lendületet, életörömöt ad, és öntudatra ébreszt.”
                      (Yehudi Menuhin, amerikai hegedűművész és karmester)


Masszázs

Masszázs minden nap: gyógyszer és élvezeti cikk

A masszázs a test és a lélek felüdítése. Érzékelő sejtek milliói továbbítják agyunk fel a gyengéd érintéseket, melyek varázslatos reakciókat váltanak ki testünkben. A masszázs képes megszüntetni a szorongást, a stresszt, kiválóan oldja a feszültséget, csillapítja a fájdalmat és erősíti az immunrendszert. Megbízható segítséget nyújt saját magunk kezeléséhez is, és mentes a nem kívánatos mellékhatásoktól
Valamennyien ösztönszerűen is alkalmazunk masszázst. Ha testünk valamely pontján fájdalmat érzünk, automatikusan rátesszük a kezünket, és simító, dörzsölő mozdulatokkal próbáljuk enyhíteni a fájdalmat. Az ilyen jellegű hatást a tudomány is egyre inkább megerősíti: a bőrkontaktus mind a testben, mind pedig a lélekben bizonyos változásokat okoz. Egy szeretetteljes érintés hatására olyan speciális hormonok áramlanak szét szervezetünkben, melyek jó közérzet és boldogságérzést keltenek, s még a túlfeszített idegrendszer is ellazulással reagál rájuk.
Masszírozáskor céltudatosan alkalmazzuk a jótékony hatású érintést, hogy a szervezet kiegyensúlyozottá váljon, a fájdalom csillapodjon, a testi és lelki feszültségek pedig oldódjanak.

Miért ajánljuk Önnek a masszázst

Mert a masszázs gyógyító beavatkozás, mivel a célirányos érintések nemcsak a masszírozott testrészekre, hanem az egész szervezetre erőteljes hatást gyakorolnak. A gyakoribb panaszok nagy része enyhíthető, akár meg is szüntethető ezzel a módszerrel.

A masszázs természetes nyugtató-, illetve serkentőszer a test, a lélek és az elme számára egyaránt. Fontos szerepet játszik a testi-lelki egyensúly megteremtésében.

Szépítőszerként is használható, mert rendszeres alkalmazásával külsőnk sugárzóvá, arcvonásaink pedig nyugodttá, pihentté válnak. Fokozza ugyanis az arc vérellátását, csökkenti a nyirokpangásból származó duzzanatokat, és hatására kisimulnak a feszültség okozta ráncok.

A hason, a fenéken és a combon rendszeresen végzett speciális masszázs a kötőszövet s a bőr vérellátásának fokozásával feszesség teszi ezeket a problémás területeket.

A rendszeres masszázs ruganyosság teszi az izmokat, és megőrzi az ízületek hajlékonyságát. A sportolást megelőző, illetve azt követő masszázs csökkenti a sérülésveszélyt és segíti a fáradt izmok regenerálódását.

A nyirokmasszázs

Hazánkban még csak kevesen ismerik, és csupán néhány helyen alkalmazzák a nyirokmasszázst. Nyugaton azonban alig van olyan egészségügyi intézmény, kúrahotel, szanatórium, ahol ne lenne -idegen szóval - " lymphdrenázs". Hihetetlen népszerûségét nemcsak annak köszönheti, hogy rendkívül kellemes, nyugtató, feszültségoldó hatású, hanem rengeteg baj kezelésére is igen komoly eredményekkel alkalmazható. A nyirokkeringés szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, meghatározza a szervezet regenerációs készségét, és segíti a szövetekbõl történõ salakanyag-kiválasztást. A nyirokdrenázs olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást; rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, serkenti a salakanyagok elszállítását, így a sejtek és a szövetek regenerálódását, csökkenti a gyulladáskészséget, elõsegíti meglevõ gyulladások, sebek gyógyulását.

Ajurvédikus frissítõ masszázs

Az ajurvéda egy õsi, indiai gyógyászati módszer. A masszázs szerves része az ajurvédának, amelynek célkitûzései a hosszabb élet, az egészség megõrzése, sõt a lelki fejlõdés alapját jelentõ egyensúly állapotának elérése. Az ajurvéda a modern életvitel stresszének hatásos ellenszere. Aktiválja az immunrendszert, élénkíti az idegmûködést és javítja a keringést. Elõsegíti a méreganyagok kiürülését a szervezetbõl. Az érintés fizikai és pszichés módon is hat. Fokozza a test hõjét, tisztítja a nyirokrendszert, csökkenti az idegrendszer feszültségét, és az ingerlékenységet. A meleg olajos masszázs ellazítja, feloldja a feszültséget az izmokban, mély relaxált állapotba juttatja a testet. A kezelés idõtartalma min. 1 óra. Az ajurvédikus masszázst a legfinomabb minõségû indiai olajak keverékével végzik amit egyénre szabottan állítanak össze.

Japán Yumeiho Massszázs

Az emberi test eredeti állapota a szimmetria. Ha a test szimmetrikus akkor izmai, kötõszövetei lazák, a vér és energiakeringése megfelelõ.
Ha ez az optimális állapot felborul, akkor mozgásszervi problémák mellett kialakulhatnak belszervi eltérések is. A Yumeiho kifejezetten jó a hát, -derék, -lábfájdalmakra, a fejfájás egyes fajtáira, idegbecsípõdésekre, gerincsérvekre, különbözõ tartási hibák megelõzésére, javítására, rehabilitációjára.

REFLEXOLÓGIA (talpmasszázs)

„Mutassa a lábát, és megmondom egészséges-e?” (Eunice D. Ingham, angol masszőr)

A reflexológia olyan speciális masszázsmódszer, melynek hátterében az az elmélet áll, hogy testünk minden szerve a talp és a tenyér egy-egy meghatározott területével áll összekötetésben, s ezen keresztül befolyásolható. A „reflexzónák” elsősorban talpunkon és tenyerünkön, de láb- és kézfejünkön, valamint ezek oldalán, továbbá a csuklón és a bokán is megtalálhatók. Tükrözik a hozzájuk rendelt szervek egészségi állapotát: ha dörzsölésük fájdalmat okoz, akkor valami nincs rendjén a kérdéses szervvel.
A talpmasszázs ún. reflexközpontok masszírozásával a test öngyógyító energiáit mozgósítja. Az egész szervet érintő energiautak létére épül, melyek végződései a bőr felszín alatt nem sokkal találhatók. Ezek masszírozásával segítik az energia áramlását, a betegségek kezelését, a fájdalom csökkentését, megtarthatjuk egészségünket, testünk normális működését helyreállíthatjuk.

A talpmasszázs terápiás alkalmazása a következő esetekben javasolt:

  • egyes szervei, szervrendszerek működési zavara
  • migrén, fejfájás,
  • izommerevség,
  • menstruációs zavarok,
  • légúti megbetegedések
  • stressz, idegesség, alvászavarok,
  • allergiás reakciók (például szénanátha)

Ilcsi gyógynövények, gyógyfüvek, kozmetika

Ilcsi gyógynövények, gyógyfüvek, kozmetika

Ilcsi gyógynövények, gyógyfüvek, kozmetika

Ilcsi gyógynövények, gyógyfüvek, kozmetika
Ilcsi gyógynövények, gyógyfüvek, kozmetika